Netwerkbekabeling

ADVIES, UITTEKENEN EN PLAATSEN VAN NETWERKBEKABELINGDe basis van ieder netwerk is de bekabeling waarop het netwerk is gebouwd. Gestructureerde bekabeling is een vitaal onderdeel van een performant en betrouwbaar netwerk! Enkel wanneer deze volgens de regels van de kunst geplaatst worden, kan er een goede werking van het geheel gegarandeerd worden.

Wij plaatsen bekabelingen zowel in koper als glasvezel. Afhankelijk van uw omgevingen, gewenste toepassingen en eventuele toekomstige uitbreidingen bepalen we welke type bekabeling best geplaatst wordt.

Alle bekabeling komt samen op één plaats, het netwerksterpunt genaamd. Zodoende hebben we een basis waarop we apllicaties kunnen koppelen op een zeer flexibele manier.

  • Koper solutions

De verschillende types zijn Category 5 standaard, category 5 enhanced, category 6 en category 7. Binnen deze types is het mogelijk om te variëren in de soorten kabels nl UTP, FTP en S/FTP. Afhankelijk van de benodigde bandbreedte en de aanwezige storingsbronnen bepalen we welke type en soort kabel het meest aangewezen is.

  • Glasvezel of fiber solutions

We plaatsen alle gangbare types glasvezel, getrokken of geblazen. Glasvezel transporteert lichtimpulsen en is dus niet onderheving aan elektromagnetische interferentie. Er zijn dus geen omgevingsfactoren die het goede verloop van de transmissie kunnen verstoren of beïnvloeden. Ook zijn de verlieswaarden van een glasvezel in verhouding tot koper erg klein. Concreet kunnen er dus veel langere verbindingen gevormd worden zonder tussenkomst van versterkers. Daarenboven is de bandbreedte van glasvezel vele malen groter dan bij koperkabel. Tot op heden zijn snelheden to 10GBps mogelijk over afstanden tot 100km.

We zijn gecertificeerd installateur gestructureerd databekabeling. We bieden service inzake metingen, herstellingen, advies en installatie.

ONZE KLANTEN